17 november 2007

Ett o-juligt inlägg

Det här har absolut ingenting med julen att göra, men jag slänger iväg ett inlägg i alla fall, med en fråga:

Hur har ni fått era kök mysiga och hemtrevliga?

Jag får ingen fason på mitt. Det är nyrenoverat och jättefint och jag är nöjd med alla val, men det känns ändå kalt, trist och omysigt. Diskbänken känns som om den vore en kilometer lång, kal och tråkig och den vita väggen mitt emot är så stor, fastän att köksbordet står med gaveln emot den. Har satt upp tavellister där men det ser så "plottrigt" ut med det jag ställt upp. Så nu vill jag ha kökstips. Vår ambition är nämligen att det ska vara klart och fint till advent. Och tiden går. Men, jag fick i alla fall in lite julanknytning i inlägget.

7 kommentarer:

Nilla sa...

ett nyrenoverat kök med en bänk som känns lång och tom... önskar lite att jag hade det problemet *ler*

Struntlillstrumpa sa...

Jag försöker göra varje rum personligt för att det ska kännas mysigt. Köpa småsaker som jag verkligen tycker om och låta något stå framme. Placera ut ljuslyktor och växter på t.ex. kryddhyllan. Om man håller sig till att i huvudsak ha 3 färger i rummet och sedan har ett trevligt ljuse känns rummet ombonad och mysigt. Har också låtit en liten gosedjurs-tupp sitta på en hyllkant :) Hoppas du får ordning på ditt nya fina kök!

Hanneles jul sa...

Tja, vi har tallrikar på väggen (istället för tråkig tapet :)

lotta sa...

Nilla: i-landsproblem tror jag det kallas ;)

Struntlillstrumpa: ja, vi ska nog försöka hitta en bra färgkod så kanske det löser sig sen. Och som du säger: små personliga favoritsaker gör sitt till.

Hannele: hm, en idé. Fast jag har nog inga tallrikar som skulle göra sig på väggen...

Anna sa...

Ett tips till tavellister som jag tycker är väldigt fint är att ställa upp massa finakokböcker på rad, dels ger det färg och dels blir det ofta inte plottrigt där jag sett det.

Långa köksbänkar önskar jag att jag oxå led av...(har kortkort). Ställ ett fint fat med massa frukt på...tips att önska sig till jul; Jellybean våningsfat eller ett större Mateus fat att ha frukt och liknande på.

Anna sa...

Kom på en annan sak att ha på en lång bänk.. en fin plåtburk med pepparkakor i så här till jul... då finns pepparkakorna alltid nära till hands!..mums!

lotta sa...

Anna: bra tips! Det ska nog ge sig med tiden!