23 oktober 2008

Dagens jul

Tre julsaker från idag:
  • Köpt julklappspapper på IKEA, ett set i rött, vitt och blått med ränder, prickar och hjärtan.
  • Såg att Cult Designs julprylar finns på hemsidan nu! Har dock inte hunnit titta så noga ännu.
  • Mötte ett cyklande luciatåg på väg till jobbet! Hade det inte varit en vanlig torsdag hade jag gissat på möhippa! Tyvärr sjöng de inte, men de fick den kalla morgonen att kännas lite mer decemberaktig i alla fall. Plus att jag själv sjöng Rudolf med röda mulen hela förmiddagen, och det spädde ju på det hela.

22 oktober 2008

Utmanad!

Jag blev utmanad av Julbloggen!

Blossa eller någon annan glögg?
Blossa, tack. Men tackar så klart inte nej till någon annan!

Hackade eller hela nötter?
Hela mandlar vill jag ha - mest av lathet faktiskt.

Adventsljusstake eller julstjärna i fönstret?
Det är lite av varje, ljusstake i köket och stjärnor i övriga rum. Måste nog dock skaffa något nytt till vardagsrummet i år.

Grön- eller vitmossa?
Har faktiskt varken eller - jag har hasselnötter i min adventsstake!

Riktig gran eller plast?
En riktig gran.

Lussekatter med eller utan saffran?
En lussekatt utan saffran är ingen riktig lussekatt.

Lussekatter med eller utan russin?
Jag är inte så förtjust i russin som varit varma, så för min del kan de gärna vara utan. Men jag har ingenting emot att pilla bort dem heller.

Julen vill jag läsa om i....
mina älskade Lotta-böcker av Merri Vik. Sällan är julstämningen så påtaglig som i Lottaböckerna!

Julgröten äter jag helst med...
kanel

Köttbullar eller prinskorv?
Nope, inget kött på mitt julbord!

Vitt eller rött när jag dekorerar?
Rött!

Jag skickar vidare till Julflickan och Julkretsen.

20 oktober 2008

"Det är väl synd att kasta så fint papper..."

Ja, den frasen skulle jag lätt kunna kläcka ur mig när alla julklappar är öppnade, för jag älskar fina presentpapper, jul eller ej. Mina allra finaste julpapper är ett med motiv från Central Park, med skridskoråkare och promenerande människor inköpt på Bloomingdales i New York, samt ett underbart brunt papper med leksakståg i femtiotalsstil, inköpt på Marks & Spencer i London. Ska se om jag kanske kan fota och visa här i bloggen framöver!

Men nu är det ju nytt år och ny jul och nya papper att tråna efter. Tycker tyvärr att presentpappersutbudet här i Sverige brukar vara ganska slätstruket, så det är lätt att drömma sig bort på sidor som Container Store. Här är några papper som jag gärna skulle ha i min samling inför jul.


Vändbart papper med röda fåglar, finns att se närmre på här (kommer inte alls till sin rätt på den här lilla bilden).


Glada julkulor med sången som vi alla kan sjunga med i om vi hängt med i Kalle Anka på julafton. Jag gillar stilrena mönster och det här hade nog kunnat bli riktigt fina paket!

Och så till sist min favorit som jag skulle älska att ha i min samling: de härliga renarna! Alldeles fantastiskt fint och med en härlig touch av svunna tider! En större bild finns att titta på här.

05 oktober 2008

Paketera

Ja, inte såg jag något juligt när jag var på IKEA igår! Där julsaker brukar vara fanns inte ett spår av något sådant! Snopen fick jag lämna bygget utan en enda liten julpryl. Synd, för det här paketsetet i mina favoritfärger rött och blått hade jag mer än gärna plockat med mig hem. Får nog göra ett nytt försök inom kort!

Nya traditioner

Jag längtar jättemycket till jul, verkligen, men i år sitter det en liten liten tagg i hjärtat när jag tänker på själva julafton. I år ska jag nämligen för allra första gången fira jul någon annanstans än hemma hos mina föräldrar i Blekinge. I år ska jag fira med makens familj här i Malmö.

Man kan ju tycka att den som ska fylla 32 nästa gång inte borde tycka att det är en sån stor grej, men det gör jag. Det blir ju så annorlunda! De har ju traditioner som inte stämmer överens med mina!

Naturligtvis ska det bli jätteroligt att fira med maken - nu när vi är gifta kan vi ju inte gärna sitta på varsitt håll över julhelgen. Och jag ser verkligen fram emot att vi två ska promenera hem tillsammans sen, komma hem till vår härliga lägenhet, kanske dricka lite glögg och öppna några julklappar. Det ska bli fantastiskt roligt. Men under resten av dagen, när nya traditioner ska ersätta det jag är van vid, då kommer det nog att kännas lite sorgligt.

Å andra sidan ska jag inte klaga. På jul- eller annandagen åker vi mot Blekinge för att fira "hemma" och nästa år, ja då blir det maken som får smaka på nya traditioner.

Fast julafton utan att titta på Karl-Bertil, det gör man inte i makens familj, blir himla konstigt.